A tésztához: 30dkg liszt, 4ek porcukor, 1ek. zsír, 1db tojás, 1dkg szalakáli, 1 császárkörte aroma, 1-2 dl tej.
A krémhez: 20dkg margarin, 25dkg porcukor, 6dl tej, 6ek liszt, 1cs.van.cukor.
(vagy 1,5cs. vanília puding 6dl tejben megfőzve, ha ez kihült, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.)
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle.
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaniliás cukorral.
Vanília pudingot a tejben megfőzzük kihűlés után a a margarinos cukorral összekeverjük.
Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
A zöld változatban a császárkörte aroma helyett keserű mandula aroma van,és a krémje csokipudinggal készült!!
De próbáljátok meg a vilmoskörte aromával is az is isteni ,az egyik ismerősöm bonbon meggy aromával csinálta!!
![]() |
Származási hely: Ádám |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése