Név: | Csodakifli | |||
Hozzávalók: | * 50 dkg liszt * 20 dkg sertészsír * 6 evőkanál tejföl * 4 db tojás * 20 dkg darált dió * 15 dkg kristálycukor * 4 evőkanál baracklekvár * 10 dkg porcukor * só | |||
Elkészítés: | A lisztet, a zsírt, a tejfölt, 2 csipet sót és a tojások sárgáját alaposan összedolgozzuk, majd legalább 30 percig pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük zsírral, nyújtófára tekerjük, és újabb 30 percig pihentetjük. A diót egy keverőtálban elkeverjük a kristálycukorral és a baracklekvárral. Hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. A pihentetett tésztát meglisztezzük, újból kinyújtjuk, majd nagy négyzeteket vágunk belőle. Mindegyik tésztalap közepére teszünk a diós töltelékből, és kifli formájúra hajtjuk. Vajazott, lisztezett tepsire helyezzük, és előmelegített, 180°C fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. A kész kifliket porcukorba forgatva tálaljuk. |
Kedves olvasó!!! Te aki ezen az oldalon barangolsz bizonyára valami finomat keresel?? Legyen az egy könnyű süti ,vagy egy gyönyörű torta ,esetleg keksz az esti tea vagy kávé mellé??? Jó helyen jársz ,itt mindent megtalálsz. Folyamatosan frissítem az oldalam,légy türelemmel ,biztosan akad kedvedre való itt! Köszöntök mindenkit:Szaboné Julika!!!
2010. július 6., kedd
Csoda kifli vagy hókifli
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése